<Vakantie Kaapstad & Zuid-Afrika Reizen>

donderdag, mei 12, 2005

Hout Bay Kaapstad: red bull big wave 2005

surfen in Kaapstad? dit moet je zien: Red Bull Big Wave Surfen in beeld in Kaapstad:

red bull big wave surfing cape town south africa
bekijk de beste big wave surfers als ze de grootste surfable golven van het Afrikaanse continent beklimmen bij Dungeons. Dungeons (de naam van het rif bij houtbay), 1 van de beste big wave surf plekken ter wereld, is de gastheer voor internationale en nationale big wave surfers gedurende de 20 dagen durende 'waiting period' . Er wordt gewacht op sets van zeker meer dan 15ft (5meter) om het mad max event te starten. .
als je in Kaapstad bent, schrijf je in op http://www.redbullbwa.com/ met je mobiele nummer. je krijgt een hartversnellend sms als het licht op oranje gaat.... en dan op groen: over heel kaapstad/zuid-afrika laten mensne alles liggen en zorgen dat ze asap in houtbay zijn, op boten, scooters, dinghy's, cats, alles gaat het water op om deze dare devils te zien.

Ik was op de surfers boot twee jaar geleden en het is absoluut niet soepel surfen. ze stuiteren de golven af met jetskies die achter ze aan gaan om ze te redden bij bewusteloosheid, of aan het eind van hun 'ride'... not for girls and parents..

red bull big wave surfing cape town south africa

De surfers zijn bijna elke dag aan het surfen bij Dungeons om het rif en de golven te leren kennen.. ja kan over de sentinel lopen, 30min, makkelijk loopje, een verrekijker vegroot het plezier (of per boot ernaartoe vanuit houtbay harbour).
Red Bull Big Wave Africa 2005 Competitors

Grant Baker (Durban) Chris Bertish (Newquay, UK)Carlos Burle (Brazil) Ross Clarke-Jones (Australia)Mickey Duffus (Cape Town) Sean Holmes (Jeffreys Bay)Greg Long (California) Andrew Marr (Cape Town)Jason Ribbink (Durban) Jamie Sterling (Hawaii)Anthony Tashnick (California) Darryl ‘Flea’ VirostkoGrant Washburn (California) John Whittle (Durban)...