<Vakantie Kaapstad & Zuid-Afrika Reizen>

maandag, januari 10, 2005

Geen koffie voor Noon Gun?
Sinds eeuwen werd het afgevuurd van Signal Hill om de schepen in de haven en burg(h)ers in Kaapstad een goed tijd signaal te geven (en dan is er koffie?).

The Noon Gun kanon komt oorspronkelijk uit The Castle of Good Hope en wordt elke dag -behalve zaterdag- afgevuurd vanaf de Navy Base op Signal Hill (longmarket street helemaal omhoog of via wale omhoog rijden).
9 januari in 2005 gebeurde het ongelooflijke: de Noon Gun ging niet af. Voorpagina nieuws Kaapstad.

Charity celebrity unity, Elton John, 7 miljoen
ontwikkelings werk in kaapstad of zuid-afrika komt in december wel eens neer op een charity ball. de grote hoeveeldheid celebrities die uit de wereld in kaapstad de kerst doorbruinen leent zich er prima voor.
elton john met zijn versie in kaapsta, including Tutu.

De Courtyard in The Old Fort Prison, known als Constitution Hill is vernoemd naar Joe Slovo.de apartheids activist in Zuid-Afrika, om zijn overlijden 10 jaar geleden, te herdenken. Joe Slovo zat er langduring opgesloten tijdens Apartheid. Verhaal gaat dat de toiletten zonder deuren de plek was waar vele verhalen en plannen besproken werden terwijl het leek of men gebruik maakte van het toilet. De informal settlement (=krottenwijk) aan de rand van Township Langa in Kaapstad is ook naar hem vernoemd. p.s. velen weten het trouwens niet, maar Joe Slovo was blank.